ԳՄՕ(Գենետիկական Մոդիֆիկացված Օրգանիզմներ)

Գենետիկորեն մոդիֆիկացված օրգանիզմերն այսօր լայն տարածում ունեն ամբողջ աշխարհում: Դրանք միայն քայքայում են մարդու օրգանիզմը և դառնում տարբեր հիվանդությունների պատճառ: Առանց դրանց, կարելի է ասել, հնարավոր չէ,բայց կարել է հասցնել մինիմալի դրանցօգտագործումը և կպակասեն նաև հիվանդությունների և այլ վնասակար հետևանքների քանակը մարդկանց կյանքում: Օրինակ` կարելի է ձմռանը ուտել այն ամենն ինչ աճում է ցուրտ եղանակին համապատասխան պայմաններում, ոչ թե քիմիկատների հավելումներով աճող սննդամթերք: Իսկ ամռանը կարող ենք օգտագործել տաք եղանակային պայմաններում աճող սնունդ: Բայց կան նաև դրական բաներ ԳՄՕ-ներ մեջ, ինչպես օրինակ ցանկացած ժամանակ ցանկացած մթերքի առկայությունը: Դրանց օգտագործման ընտրությունը տրված է մարդկանց և պարտադիր ոչինչ չկա: Թաքնված հիվանդություններ ուալերգիաներ կան բոլորիս մոտ, անկախ նրանից, թե մենք ինչքանակությամբ ենք օգտագործում մոդիֆիկացված մթերքներ, միևնույննէ առաց դրանց գոնե չնչին օգտագործման մենք ուղղակի չենք կարողգոյատևել: Մարդիկ կան, որ ԳՄՕ-ների օգտագործումը դարնում են բնականոն կյանքի ռիթմ:

Մարդիկ կան, որ օգտագործում են դրանք սննդի բավարար պաշարներ չունենալու պատճառով, իսկ որոշ մարդիկ էլ, պարզապես նրա համար, որ կարծում են իրենք չեն կարող ձմռանն առանց ամառային մթերքի:ԳՄՕ-ների օգտագործումը առաջացնում է չարորակ ուռուցքներ և այլն, սակայն եթե ԳՄՕ-ն չլիներ, ապա շատ հնարավոր է, որ մենք հիմա շատ քիչ ուտելիք ունենայինք: 70-ական թվականների վերջերից սկսեց զարգանալ գենետիկորեն մոդիֆիկացված մթերքների թիվը: Գենետիկորեն մոդիֆիկացված մթերքներ կոչվում են այն մթերքները, որոնք չեն առաջացել բնական ճանապարհով, այլ ստեղծվել  է մարդու միջամտության շնորհիվ:Գենետիկորեն մոդիֆիկացված օրգանիզմենրը ունեն գեղեցիկ և արտասովոր տեսք: Մեզանից յուրաքանչյուրը առնվազն մեկ անգամ տեսել է այնպիսի բանջարեղեն, որը նման չէ իր բնական տեսքին:Այսօր բազմաթիվ երկրներ մերժում են ԳՄՕների կիրառումը` համարելով, որ դրանք անընդունելի են շրջակա միջավայրի եւ կենսաբազմազանության անվտանգության առումով:ԳՄՕից որոշ չափով պաշտպանվելու միջոցը միայն սնունդ արտադրող ընկերություններին ստիպելն է, որ սննդամթերքի վրա նշեն, թե արդյո՞ք այն պարունակում է ԳՄՕ, թե՞ ոչ, իսկ եթե այո, ապա որքան է պարունակում:Գենետիկ փոփոխությունը թույլ է տալիս բույսերին,կենդանիներին և միկրոօրգանիզմներին ձեռք բերելու հատուկորակական հատկանիշներ, տալու ավելի էֆեկտիվ արդյունք,քան նրանք կարող էին տալ տրադիցիոն մեթոդներով `բեղմնավորում:Գեները կարող են անցնել մի բույսից մեկ ուրիշ բույս, բույսիցկենդանի, կամ կենդանուցբույսին:Կան ԳՄՕ բույսեր որոնք աճեցվում են արտադրելու համարհատուկ վիտամիններ, պայքարելու համար բույսի վիրուցներիհետ և անգամ նրանց արտադրանքը կարող է օգտագործվելդեղագործության մեջ:Եթե մթերքը պարունակում է ավելի քան 0.9% ԳՄՕ, դրա մասինանպայման պետք է նշված լինի փաթեթավորման վրա: ԳՄՕիառկայությունը և տոկոսային հարաբերությունը պետք է նշված լինի մթերքի բաղադրության ցուցակում

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s

Создайте свой веб-сайт на WordPress.com
Начало работы
%d такие блоггеры, как: